sophie's sweet diary

Töltött cukkini fahéjjal bolondítva

cukkiniNagyon szeretem a muszakát, imádom benne a fahéj ízét, ezért úgy gondoltam „Mi lenne, ha?” Kipróbáltam és a végeredmény isteni lett! Íme a recept, ami mellesleg gyors és konnyű is.

Hozzávalók:

3 db kisebb cukkini(én kb 20 centiseket választok hozzá)

50 dkg darálthús(sertés, marha, pulyka, ki melyiket szereti)

1 db közepes méretű vöröshagyma

2 dl paradicsomlé

1 dl tejszín

1 marék bazsalikom(lehetőleg friss)

1 marék kakukkfű(lehetőleg friss)

1 teáskanál fahéj

Só, bors

Olíva olaj

1 db mozzarella

Elkészítés:

Az olívaolajon megpirítom a kockára vágott hagymát, majd a darált húst is. Mikor már szépen kifehéredett a hús, rádobálom az aprított fűszernövényeket, és a fahéjat is. Sózom, borsozom. A sótól enged egy kis levet, abban pirítom tovább pár percig. Ezt követően felöntöm a paradicsomlével, és abban főzöm kicsit, végül beleöntöm a tejszínt és pár percig hagyom őket szépen összeforrni.

Ezalatt előkészítem a cukkinit. A végeit levágom és hosszában félbevágom őket, majd egy kanállal kikaparom a magokat belőle, így kis csónakokat kapok.

Mire ezzel megvagyunk a ragu kész is van. A cukkiniket tepsibe teszem, és megtöltöm őket a raguval. Reszelt sajttal megszórom a tetejét és mehet is a sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt szépen megpirul rajta.

Jó étvágyat hozzá.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!